RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Києві розгорівся гучний скандал через відмову перевірити пацієнтку на коронавірус

У столиці України, де в понеділок, 16 березня, посилили умови карантину через коронавірус, жінці з ознаками гострої вірусної інфекції відмовили в тестуванні на Covid-19.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці користувач Олександр Моргун.

За словами жителя Києва, у його матері було діагностовано підозрау на вірусну пневмонію після того, як 7 березня в неї підвищилася температура, з'явився кашель і загальна слабкість. Після госпіталізації він попросив у лікарів скерування на експрес-тест на Covid-19, проте вони лише порадили "не накручувати себе".

Оскільки ефекту від лікування не було, син пацієнтки відвіз її на обстеження в приватну клініку, де у жінки виключили грип і рекомендували тест на Covid-19.

За його словами, в Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2, яка анонсувалася владою як лікарня, де можна зробити експрес-тест, в дослідженнях відмовили. В Олександрівській центральній міській клінічній лікарні також відповіли відмовою.

"Коротко про головне: людина з реальним підозрою на "карантинний" вірус Covid-19 не може пройти тест на нього вже 3-й день!!!! Якщо ви думаєте, що в Києві столиці (!!!!) можна зробити тест на цей китайський вірус, то ви дуже (!) глибоко помиляєтеся", - зауважив син пацієнтки.

В кінці-кінців тест на вірус Сovid-19 зробили в понеділок, 16 березня, в мережі Eurolab. Результат, на щастя, виявився негативним.

"Кому цікаво: вартістю 1500 грн-на місці, можна брати контейнери для біоматеріалу і забір робити не у них. Є також "виїзний" тест", - додав автор поста.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві оприлюднені адреси лікарень, де можна пройти безкоштовний експрес-тест на коронавірус.