RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Коронавірус в Києві: лікар назвав головну небезпеку закриття метро

Закриття метро в Києві, яке відбудеться о 23.00 у вівторок, 17 березня, може викликати зворотній ефект - збільшення ймовірності поширення коронавірусу.

Про це повідомляють Факти.

"Метро зупиняти не можна! Це рішення - маячня і диверсія. Сподіваюся, у очильників вистачить розуму не робити дурниць", - упевнений лікар-інфекціоніст вищої категорії, старший викладач Школи охорони здоров'я Національного університету "Києво-Могилянська академія" кандидат медичних наук Юрій Жигарев.

За словами доктора, крім того, що життєдіяльність великого міста опиниться під загрозою, небезпека поширення коронавірусу лише збільшиться. Будь-який наземний транспорт ходитиме переповненим і часто - з закритими вікнами: люди бояться протягів.

Так, досить в маршрутку чи автобус зайти суперрозповсюджувачу інфекції, як безпека всіх пасажирів опиниться під загрозою: заразитися від одного хворого можуть до сотні людей. А вагони в поїздах метро, як і самі станції, оснащено потужною системою вентиляції, концентрацію мікробів, яка знижує в тому числі і вірусів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото з київського метра, що лякають, де різко зменшилася кількість пасажирів.