RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Удар коронавірусу: в Києві зупиниться громадський транспорт

У неділю, 22 березня, в Києві будуть припинені пасажирські перевезення для всіх жителів, за винятком співробітників екстрених служб аптек і продуктових магазинів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в своєму коментарі до посту на Facebook-сторінці.

"Київ зупиняє пасажирські перевезення, крім працівників екстрених служб аптек і продмагів. З неділі", - написав Аваков.

Офіційне повідомлення з цього приводу ще не було оприлюднено.

У своєму пості міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що в Україні поки немає жорсткого обмеження на переміщення громадян і штрафів за порушення цього обмеження, як в інших країнах. Але, з огляду на обстановку, що склалася з поширенням коронавірусу, він звернувся до керівників компаній і підприємств з проханням перевести працівників на віддалений режим роботи і режим карантину.

"Громадським транспортом, зараз повинні користуватися медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб і систем життєзабезпечення. Решта - не виходити з дому! Прошу Вас! Подивіться що відбувається в світі - давайте захистимо себе максимально", - написав міністр у соцмережі.

Крім того, Аваков попередив, що в найближчі дні обмежувальні заходи для українців будуть значно жорсткішими. "Це продиктовано необхідністю! Це потрібно робити!" - переконує міністр.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 21 березня в Києві через карантинних заходів тривав колапс з громадським транспортом. На зупинках збираються великі черги, люди чекають транспорт 40-50 хвилин.