RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Як будуть ховати померлих від коронавірусу в Києві: влада ухвалила важливе рішення

Київська міська державна адміністрація рекомендує поховання померлих від коронавірусу (COVID-19) в патологоанатомічних мішках.

Коронавірус вбив понад 20 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в протоколі Спеціальної комісії з ліквідації надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації, який знаходиться в розпорядженні "Апострофа".

"Поховання померлих від гострої респіраторної хвороби COVID-19 ... проводити в патологоанатомічних мішках", - сказано в ньому.

Розпорядження діятиме на постійній основі.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України розробило інструкцію по захороненню людей, які померли від коронавірусу COVID-19.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) не дає особливих правил для поховання померлих від коронавірусу. При цьому МОЗ закликає скоротити ритуальні обряди при похованні, так як вони є головним ризиком передачі коронавірусу через велике скупчення людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську вже поховали 56-річну жінку, яка померла від коронавірусу. Її ховали в спецодязі, а в самій могилі хлорку перемішали з шаром землі, щоб інфекція не розповсюдилася.