RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Скільки будуть отримувати медики, "які воюють" з коронавірусом в Києві: інфографіка

Київські медики, які працюють з хворими на коронавірус COVID-19, отримали доплату за роботу за березень.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це на брифінгу заявив мер столиці Віталій Кличко.

"Столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус і з хворими COVID-19, отримали доплати до заробітної плати за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату в розмірі дев'яти посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 млн грн. Таким чином, лікарі за березень отримають в середньому від 30 до 50 тис. грн., медсестри - 25 - 30 тис. і молодший медичний персонал - 20 - 25 тис." , - заявив Кличко.

Доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими COVID-19, становить в середньому: лікарям - 17 тис. грн., Медестрам - 13 тис. грн, молодшому медичному персоналу - 11 тис. грн.

Крім того, премію за березень отримають співробітники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад і санітари, які задіяні в заходах щодо дезінфекції автомобілів. З бюджету Києва на ці цілі було виділено 12,4 млн грн.

Кличко також сказав, що департамент охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки для надання медичної допомоги хворим COVID-19.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Одесі від коронавірусу помер 60-річний сімейний лікар.