RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Затримано винуватця лісової пожежі під Києвом: відео із зізнанням палія

Винуватець сильної лісової пожежі, яка у четвер, 23 квітня, розгорілася під Києвом, зізнався в поліції, що просто спалював сміття.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Київської області, опублікувавши відео із зізнанням затриманого.

"Встановлено, що після обіду 29-річний житель с. Красний Ріг спалював сміття на власному подвір'ї. Незабаром вітер поширив вогонь на сухостій, згоріли сусідське господарське приміщення і огорожа. Полум'я швидко перекинулося на інші сусідні ділянки і ліс", - сказано в повідомленні поліцейської прес-служби.

На місці пожежі працювала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції Бородянського району та рятувальники.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Підпалювачу загрожує максимальне покарання у вигляді сплати штрафу в розмірі до 153 тисяч гривень або позбавлення волі до 5 років.


Нагадаємо, що глава МВС Арсен Аваков припустив, що масштабні пожежі біля Києва можуть бути результатом спланованої диверсії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше рятувальники ліквідували лісові пожежі в Київській і Житомирській областях, були задіяні літаки і військова техніка.