RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві знайшли дивну "заміну" каштанам: мережа вибухнула жартами і фотожабами

У Києві на вулиці Хрещатик в Києві в рамках благоустрою замість традиційних каштанів висадили хвойні дерева, кияни обурені.

Депутат КМДА Ілля Сагайдак опублікував в Facebook відповідні фото.

"На Хрещатику висадили туї ... тепер я бачив все", - підписав він знімки.

Маленькі ялівці, які навіть ставши дорослими деревами не дадуть вулиці ані тіні ані захисту від пилу, виглядають у порівнянні з каштанами убого.

Як пише APnews, член постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Олеся Пинзеник пояснила, що зараз на Хрещатику майже неможливо висаджувати каштани, так як вони гинуть від інтенсивного руху автомобілів і загазованості повітря.

Тоді як ялівець більш невибаглива рослина. У той же час в "Київзеленбуді" стверджують, що висадка цих рослин є тимчасовим заходом перед початком реконструкції вулиці Хрещатик.

"Всього в 50 лунок від вул. Прорізної до вул. Богдана Хмельницького буде висаджено 200 кущів ялівцю козацького Gold Coast і 50 дерев ялівцю скельного Skyrocket. Висаджені рослини значно покращують естетичний вигляд вулиці", - повідомили в "Київзеленбуді".

Крім того є плани замінити каштани на Хрещатику платанами. Про це повідомив заступник генерального директора КП "Київзеленбуд" Дмитро Заруба в інтерв'ю Вечірньому Києву".

"Це дерево більш стійке до хвороб, шкідників, міських умов загазованості і до інших шкідливих чинників. Платани мають широке листя, розлогу крону, які будуть створювати тінь над пішохідною зоною, а також будуть активно утримувати пил і вуглець з вихлопних газів", - пояснив Заруба.

Разом з тим, він заспокоїв киян, що столиця не залишиться без свого символу - каштанів.

"Так, на столичних алеях ці дерева замінять більш стійкими платанами, катальпами, акаціями, кленами і сакурами. У той же час, в парках і скверах каштани не тільки залишаться, але і будуть висаджуватися нові, - запевнив чиновник.

Жителі столиці в соцмережах негативно висловлюються з приводу висадки ялівцю, який вони помилково сприйняли як туї.

"Туя на Хрещатику ... Питання очевидне, якого туя вона тут робить?", "Київ - місто туй", - десятки подібних коментарів пишуть кияни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилася фотожаба на тему відкриття метро в Києві.