RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Дроти і "смертельна" кнопка: в Києві чоловік погрожував підірвати міст Метро, фото і відео

На мосту Метро в Києві 1 червня перекрили рух через загрозу вибуху, почалася спецоперація "Грім". Незабаром стало відомо, що зловмисника з нібито вибухівкою затримали.

"Апостроф" розповідає все, що відомо на даний момент.

Про загрозу вибуху повідомили в соцмережах

"У Києві перекрили міст Метро. Загроза вибуху. Стоїть невідомий з пакетом, з якого слідує провід до пульта в руці. Прямо зараз", - написав у Facebook Станіслав Янченко.

У Telegram-каналі dtp.kiev.ua додали, що периметр перегородила поліція, поки що нічого не відомо, всіх відправляють в об'їзд.

Станції метро відразу ж припинили роботу

Через загрозу вибуху відразу три станції метро в Києві припинили роботу.

"З технічних причин червона лінія працює від станції" Академмістечко "до станції "Арсенальна" і від станції "Лісова" до станції "Дарниця". Проводиться перевірка", - заявили в підземці.

Таким чином не працювали станції метро: Лівобережна, Гідропарк і Дніпро.

Що відомо про підривника

Чоловік стояв посеред мосту Метро з пакетом, від якого тягнувся провід до кнопки в його руці. Погрожував підірвати міст.

Введено план "Грім". На місці працювала поліція.

Що кажуть у поліції

У Головному управлінні Нацполіції в Києві заявили, що о 13:41 по спецлінії 102 зателефонував невідомий із загрозою підірвати міст Метро.На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь, вибухотехніки, кінологи і представники інших профільних служб під керівництвом глави столичної поліції Андрія Крищенка.

Зловмисника затримали, були чутні постріли.

Так була бомба чи ні?

У поліції вже заявили, що при собі вибухового пристрою у "мінера" не було.

"Після огляду вмісту муляжу ... там була візуально земля. Зараз його доставили до районного управління, викликали бригаду психіатричної допомоги ... проводиться огляд місця події", - сказав начальник поліції Києва.

Як повідомляв "Апостроф", 18 вересня минулого року, в Києві на мосту Метро сталася серйозна НП - невідомий чоловік зупинив своє авто посеред дороги і почав погрожувати вибухом. На місце події оперативно прибули поліцейські, але зловмисник не тільки не здався їм, а й влаштував стрілянину. Незабаром його затримали.