RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Під завалами залишаються дві сім'ї: ексклюзивні подробиці вибуху в Києві, відео

На місці потужного вибуху, який у неділю, 21 червня, прогримів в багатоповерхівці на проспекті Григоренка у Києві, тривають пошуки під завалами ще 5-6 чоловік - двох сімей зі зруйнованих квартир.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" з місця події, де тривають слідчі дії для встановлення причини цієї НП.

Про те, що під завалами можуть знаходиться ще люди, повідомили меру міста Віталію Кличку, який присутній на місці вибуху. Йдеться про дві сім'ї, які проживали в зруйнованих квартирах, тобто 5-6 мешканців.

За словами столичного мера, 17 червня в цьому будинку співробітники "Київгазу" знімали на перевірку газові лічильники і були скарги від мешканців на запах газу. Однак, газовики кажуть про відсутність, за станом на неділю, 21 червня, звернень з цього приводу.


Крім того, фахівці стверджують, що вибух газу із газопроводу був би об'ємним і бетонні плити перекриття піднялися б вгору.

"У такому випадку вогнище вибуху був би невеликим, а у нас - сміття вилітало аж за Григоренка", - зауважив з цього приводу командир комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" Дмитро Пихало.

За попередньою інформацією, потерпілих мешканців будуть відселяти в інтернат на Харківському шосе.

Як повідомляв "Апостроф", причиною потужного вибуху в багатоповерхівці на проспекті Григоренка у Києві міг стати газовий балон.