RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Вибух в будинку в Києві: з'явилися несподівані подробиці

"Київгаз" напередодні проводив перевірку лічильників в багатоповерхівці Дарницького району Києва, де в неділю вранці прогримів вибух в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5.

Про це повідомляє УНІАН.

Жителі під'їзду в будинку по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 кажуть, що ще у вівторок ввечері відчули запах газу і викликали аварійну службу в середу вранці, про що повідомляв "Апостроф".

"Не тільки в цьому будинку, але і по Києву щодня ми проводимо не заміну, а повірку лічильників. Знімали не тільки минулого тижня, а протягом місяця. Це обов'язкова щоденна робота Київгазу. У нас є графіки, ми повідомляємо на сайті, це не якась унікальна процедура, яка була тільки в цьому будинку", - сказала представник Київгазу Олена Мічуріна.

За інформацією Мічуріної, повірка проводиться раз в 8 років: лічильники знімаються для того, щоб перевірити наскільки вони справні, на місце лічильника ставиться заглушка, далі йде перевірка на витоку газу.

На момент перебування працівників газової компанії в будинку запаху газу не було, підкреслила вона.

На питання видання, чи скаржилися мешканці постраждалого в результаті вибуху будинку на запах газу після повірки лічильників, Мічуріна відповіла, що такі дані будуть уточнені пізніше.

"Були заявки від мешканців, треба уточнити у колег, тому що зараз такої інформації немає. Загальний стан газових мереж в будинку, наскільки я зараз знаю попередньо, то все окей, задовільний стан мереж, але треба уточнювати", - пояснила вона.

За інформацією Мічуріної, причини вибуху неможливо з'ясувати до моменту проведення розслідування та надання офіційних висновків.

Як повідомляв "Апостроф", за даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, за попередньою інформацією стався вибух газоповітряної суміші. Зруйновано міжповерхові перекриття від четвертого до сьомого поверху. Існує загроза обвалу.

Також з'явилися фото з місця трагедії, які свідчать про те, що вибух був дуже потужним.