RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Київ прийняв важливе рішення щодо житла для постраждалих від вибуху в багатоповерхівці

Київ готовий виділити з резервного фонду 30 млн гривень на житло для людей, в будинку яких в Дарницькому районі столиці 21 червня стався вибух. Таку ж суму може виділити уряд.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що за словами фахівців, постраждалий десятиповерховий будинок по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, швидше за все, доведеться знести.

"Я сьогодні вранці був на нараді у прем'єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим жителям. Половину коштів на житло для них може надати місто, а половину уряд. Прем'єр підтримав таку пропозицію", - повідомив Кличко.

За його словами, на даний момент в інтернат на Харківському шосе переселили 56 мешканців постраждалого будинку. Їх забезпечили харчуванням, медикаментами і всім необхідним.

Крім того, Укрзалізниця надала сім'ям своїх працівників, багато з яких живуть в будинку, де стався вибух, номери в готелях. Деякі люди поки живуть у родичів або знайомих.

Як повідомляв "Апостроф", на місці вибуху в житловій багатоповерхівці в Києві рятувальники призупинили роботу через ризик обвалу. Не виключено, що під завалами можуть бути ще мінімум 2 людини.