RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Смертельний вибух в багатоповерхівці Києва: названо головну версію трагедії

Слідство розглядає як основну версію причини вибуху в багатоповерхівці на Позняках в Києві недотримання технології повірки лічильників співробітниками "Київгазу".

Про це повідомили заступник генпрокурора Олексій Симоненко і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Основна версія слідства - це перевірка дотримання технології повірки лічильників співробітниками компанії "Київгаз". Дійсно, за тиждень до трагедії були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки - пайпаси і були повідомлення від жителів про запах газу", - повідомив Геращенко.

Він додав, що в разі доведення провини співробітників "Київгазу", можна буде говорити про позови до суду для відшкодування збитків потерпілим.

У свою чергу Симоненко зазначив, що поліція за фактом вибуху розпочала кримінальне провадження за ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

"Призначено ряд експертиз і за результатами висновків експертів буде остаточно з'ясовано це питання", - сказав він.

Симоненко додав, що з приміщень "Київгаз" правоохоронці вилучили документи у службових осіб, які відповідають за безпеку обслуговування будинку, де стався вибух.

Як повідомляв "Апостроф", 25 червня, в Києві на території столичного локомотивного депо відбулася церемонія прощання із загиблими під час вибуху будинку на столичних Позняках.