RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Києві чоловік захопив заручника і погрожував вибухом: всі деталі затримання терориста

У Києві чоловік погрожував підірвати бізнес-центр "Леонардо" - він вимагав виходу в прямий ефір, але незабаром його вдалося затримати.

Онлайн трансляцію з місця подій вів кореспондент "Апострофа".

15:48 Бомби у київського терориста Карімова не було. Сапери не знайшли детонаторів, але були якісь "елементи і складові", які могли говорити про наявність вибухівки. Затриманому за захоплення банку чоловікові передбачувано закидають ст. 258 Кримінального кодексу України - "Терористичний акт".

15:44 Заручниця терориста розповіла, що інформація про те, що Сухроб Карімов вимагав 40 тисяч гривень - не правда. Чоловік не просив грошей, вимагав лише викликати поліцію і журналістів. Поводився спершу агресивно, але співробітниці вдалося викликати довіру до себе. Розмовляли про погоду, природу. Ніякого зброї не демонстрував, сказав, що бомба в сумці.

15:15 У чоловіка, який захопив банк у Києві, були з собою складові вибухового пристрою, заявив представник СБУ за підсумками затримання.

Дивіться фото "Апострофа"!

Терорист замінував банк в центрі Києва Будівля БЦ Леонардо Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Поліція перекрила вулицю Володимирську Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Нацгвардієць охороняє периметр в місці проведеня спецоперації Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Спецпідрозділ ТОР Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Поліція діалогу спілкується з журналістом Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Нацгвардієць біля БЦ Леонардо Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Автомобілі поліції та СБУ біля бізнес-центру Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Перехожі спостерігають за роботою поліції біля оперного театру Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1
Терорист замінував банк в центрі Києва Поліці біля бизнес-центру Апостроф / Дмитро Олійник
1 / 1

14:57 "Київський терорист" захоплений живим, вибуху не сталося, заявив заступник глави МВС України.

14:50 Група "Альфа" заходить в будівлю, журналісти теж. Ще ніколи в банку не було таких черг.

14:47 Журналісти прийшли до київського терориста в банк. Він поводиться спокійно. Попросив кави і курить. Також попросив телефон, щоб перевірити, що він дійсно в прямому ефірі.

14:41 У районі, де було захоплено відділення банку в Києві, утворилися величезні затори. Правоохоронці перекрили частину вулиці Володимирської. Ймовірно, в даний час там готується проведення спецоперації.

14:39 У МВС заявили, що у київського терориста Карімова є дружина і дитина. Сам він працював барменом.

14:36 У будівлю готуються увійти журналісти телеканалів, як і просив терорист.

14:33 Зі даними "Страны", терорист Карімов вимагає 40 тисяч гривень, що підтверджують і інші журналісти, які перебувають на місці.

14:27 Терорист заявив, що вибухівка здетонує, навіть якщо його вб'ють. Створено координаційну раду на чолі з Арсеном Аваковим, начальниками СБУ та представниками ОП. Психологи вивчають особистість "банківського терориста". На місце подій прибули снайпери і спецназ.

Блогер Олександр Долгий повідомив Vesti.ua інформацію про Сухроба Карімова, який захопив приміщення банку в Києві:

  • терорист деякий час проживав в хостелі на вулиці Антоновича;
  • працював офіціантом в одному з київських ресторанів;
  • Карімов, згідно з інформацією, вживав дешеві вуличні наркотики - амфетамін та марихуану;
  • через це він позбувся місця в хостелі.

14:25 З'явилися нові дані про зловмисника. У соцмережі Facebook терорист писав, що араби зрадники, і оголошував джихад. Виступає проти президента Росії Володимира Путіна, глави Чечні Рамзана Кадирова і всіх політиків.

14:17 Під бізнес-центр під'їхав БТР. Також на місце прибула спецгрупа "Альфа" СБУ. Можливо, готується силовий сценарій

14:00 Терорист, який захопив заручника в банку в центрі Києва, висунув свою вимогу. Зловмисник вимагає виходу в прямий ефір. Поліція вже опитує телеканали щодо такої можливості.

На місце прибули десятки силовиків. Вони оточили частину перехрестя вулиць Володимирська і Богдана Хмельницького, де знаходиться будівля. Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівник відділення залишилася за власним бажанням.

Дії поліції

У МВС заявили, що будуть вести переговори з чоловіком, щоб зберегти всім життя. Але також підкреслили, що якщо ситуація погіршиться, то будуть робити так, як зі злочинцем у Полтавській області. Введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім".

Нагадаємо, 3 серпня в Києві невідомий чоловік у віці до 35 років зайшов до приміщення банку АТ "Універсал Банк", який знаходиться в бізнес-центрі. Він сам сказав працівникам викликати поліцію. При цьому зловмисник заявив, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба.

Що відомо про зловмисника

За словами заступника глави МВС Антона Геращенка, зловмисника звуть Сухроб Карімов, він громадянин Узбекистану. Чоловік народився 25 березня 1988 року.

"Судячи з його соціальним мережам - це психічно неврівноважена людина", - підкреслив Геращенко, опублікувавши фото загарбника, зроблене в відділенні банку.

Як повідомляв "Апостроф" 1 серпня поліція ліквідувала "полтавського терориста" .