RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Кличко розповів, завдяки чому Київ може увійти до ТОП-100 міст світу

Мер Києва Віталій Кличко представив бачення того, яким буде Київ у найближчому майбутньому. Зокрема, столична влада працює, аби через 5 років Київ увійшов до ТОП-100 міст світу.

Про це вінзаявив на конференції"Яким ми бачимо Київ", де обговорили 4 ключових теми: розвиток транспорту, соціальної інфраструктури, реновацію забудови та екологію Києва.

Свої думки висловили іноземні експерти: представники мерії Лейпцига, "Німецького товариства міжнародного співробітництва" (GIZ), експерти Ради Європи та Світового банку.

"Більше 4 млрд людей живуть у мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років у містах, за прогнозами, будуть жити 7 млрд. Мегаполіси сбудуть магнітами, що притягують таланти і ресурси… Ми з командою розробляємо план: як Києву через 5 років увійти до ТОП-100 міст світу. Це - покрокова програма, фундамент для реалізації якої ми закладали 6 років!" - додав Кличко.

Він зауважив, що Київ має стати зеленим, як Відень, культурним як Рим, зручним як Копенгаген, романтичним як Париж. Бізнес у столиці має бути розвинутим, як в Лондоні.

"Транспортна система має функціонувати за принципом: "через все місто – за одну годину". Ми оновлюємо дороги, мости і шляхопроводи, в ремонт яких не вкладали коштів десятиліттями. У Києві 1667 км доріг. Майже тисячу з них ми відремонтували. Ми добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід. Розпочали оновлення інших мостів, розв’язок та перехоплюючих паркінгів на в’їздах до міста. Триває облаштування велосипедних доріжок", - наголосив він.

Пріоритетом для влади є розвиток громадського транспорту - до кінця 2021 планується завершити будівництво станцій метро на Виноградар. Після запуску автосполучення через Подільсько-Воскресенський міст - розпочати будівництво лінії метро на Троєщину - 5 станцій.

"Завдання – створити комфортні умови для проживання. Ми будемо запроваджувати принцип: всі переваги центра – у кожному районі. Ми встигли за 4 роки побудовати та оновити 28 дитсадочків та 7 шкіл. Відремонтували понад 40 відділень у медзакладах та 4 пологових будинки", - розповів мер Києва.

Влада зменшила чергу в дитячі садочки - на 12,5 тисяч, і найближчими роками її взагалі не повинно бути. Розміщення новобудов буде плануватися комплексно - з будівництвом дитсадків та шкіл, об’єктів соціальної інфраструктури, скверів та парковок.

"Ми плануємо створити в столиці парк розваг і відпочинку для дітей і дорослих (український Діснейленд) на території Гідропарку. Амбітно? Так! І ми це зробимо!" - наголосив Кличко.

Щодо реновації, то тут мова іде про"хрущовки", промзони - на їх місці мають з'явитися ЖК. А на місці промзон – іноваційні бізнес-парки, мистецькі комплекси.

"Для збереження історичної спадщини ми заборонимо висотне будівництво у центральній частині міста. Будемо реставрувати пам’ятки культурної спадщини.Ми хочемо перенести частину адмінустанов з центру і розвивати адміністративно-діловий центр на території промзони на Теличці. Це розвантажить місто і дасть поштовх до його розвитку", - додав мер.

Завданням влади є поліпшення екології в місті - збереження та створення парків, скверів.

"Ми завершимо і реконструкцію Дніпровської та Деснянської водопровідних станцій. Це забезпечить місто питною водою. Для поліпшення екологічного стану важливо завершити реконструкцію Бортницької станції аерації. Будемо впроваджувати відновлювальні джерела енергії, установку сонячних батарей, заходи з енергоефективності будівель", - наголосив він.

Він нагадав, що протягом 6 років місто оновлює зелені зони Києва - відремонтували майже 400 парків та скверів, надали статус парку чи скверу 136 зеленим зонам. Оновили вісім міських пляжів.

"Це тільки частина з того, що ми вже зробили і що зробимо. Київ стане комфортним мегаполісом – і для проживання, і для роботи, і для відпочинку. Я жив у багатьох містах світу. Я бачив їхні сильні і слабкі сторони. Мало кому вдалося створити ідеальне місто. Але ми прагнемо цього! Робимо і будемо робити Київ саме таким!" - наголосив Віталій Кличко.