RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Києві маніяк розчленував тіло і викинув у річку: з'явилися фото і біографія підозрюваного і жертви

В поліції розкрили особу жорстокого маніяка, якого підозрюють у вбивстві і розчленуванні 73-річного Юрія Архангельського. Його голову знайшли у пакеті у лютому поточного року поблизу затоки "Собаче гирло" в Оболонському районі столиці, а кінцівки виловили в Дніпрі у березні.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Після шокуючих знахідок у столиці почали ширитися чутки про маніяка, який розчленовує жертв, а в поліції почали розслідування для встановлення особи жертви і розшуку злочинця.

Так, поліцейські з'ясували, що у листопаді 2019 року в Оболонське райуправління поліції Києва звернулася жінка із заявою про зникнення брата - родичі не бачилися ще з літа 2019 року. Таким чином Юрій Архангельський потрапив до бази розшуку безвісти зниклих в Україні. Чоловік – уродженець Львівської області, який тривалий час проживав у Москві.

Проведені експертизи знайдених частин тіла підтвердили, що вони належать одній особі.

Квартира Юрія Архангельського в Києві знаходиться в одній з багатоповерхівок на Оболонському проспекті, однак з 2018 року в ній жив квартирант – уродженець Донецької області. Він винаймав кімнату в квартирі з господарем.

Саме його стали перевіряти на можливу причетність до злочину, а потім 37-річного Ігора Кремету почали підозрювати у вбивстві Архангельського.

Кремета народився в Єнакієвому, навчався в Донецькому національному технічному університеті. Однокурсники його практично не бачили, тому що Ігор майже весь час перебував на змаганнях. Він – майстер спорту з шахів, але вже давно не грає.

Восени 2014 року Кремета переїхав до Росії, де займався бізнесом. У 2016 році Залізничний суд м. Орла (РФ) по відношенню до Ігоря Кремети виніс заочне рішення і ухвалив рішення стягнути борг.

В Україні в разі доведення його провини в тяжкому злочині 37-річному Креметі загрожує до 15 років позбавлення волі. Йому вже повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

Як повідомляв "Апостроф", у селі Михайлівка Дніпропетровської області сталося вбивство 70-річної місцевої жительки, після розправи 47-річний вбивця надів на себе одяг жертви.