RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Бабиному Яру вандали влаштували погром: фото

На території меморіалу Бабин яр в Києві скоєно акт вандалізму. Невідомі пошкодили пам'ятну плиту з іменами учасників похідної групи ОУН, розстріляних нацистами в 1941-1942 роках.

Про це в п'ятницю, 30 жовтня, повідомив на своїй Facebook-сторінці голова ОУН Богдан Червак, опублікувавши фото з місця події.

За його словами, пам'ятна плита розміщена біля пам'ятного хреста, встановленого в 1992 році на честь Олени Теліги та українців - жертв Бабиного Яру. Подібні інциденти відбувалися і раніше, але поліція жодного разу не знаходила зловмисників.

"Уже не перший раз паплюжиться святе для кожного українця місце. Пам'ятний хрест неодноразово підпалювали, намагалися зрізати, плити розбивали і обливали фарбою", - зауважив голова ОУН.

На думку Богдана Червака, акт вандалізму вчинили "вороги незалежної України, які бояться українських націоналістів навіть мертвими".

"Плиту відновимо, пам'ять збережемо, ворогів покараємо!" - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистих заходах з нагоди 79-ї річниці пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру.