RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Що буде, якщо в Києві введуть повний локдаун: Кличко висловився про роботу транспорту

У разі введення повного локдауну в Україні, мер Києва Віталій Кличко буде наполягати на збереженні роботи громадського транспорту в столиці, де за добу 26 листопада було виявлено 1520 випадків COVID-2019.

Про це Кличко повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він наголосив, що якщо Кабінетом міністрів України буде прийнято рішення про введення локдауну, мають бути чітко сформульовані всі його умови. Крім того, повинен здійснюватися суворий контроль дотримання обмежень.

"Хочу нагадати, що суворий карантин вводить виключно уряд своїм рішенням. І я впевнений: якщо локдаун таки введуть, нам потрібні чітко сформульовані умови і правила дотримання карантину. Вони мають бути визначені заздалегідь і доведені до кожного. Вкрай важливо також контролювати дотримання цих правил" , - зазначив мер столиці, додавши, що в Україні часто рішення приймаються, але їх не виконують.

Кличко додав, що навіть якщо жорсткий карантин буде введений, він буде наполягати на збереженні роботи громадського транспорту.

"Я буду наполягати: якщо локдаун все-ж буде введений, щоб ні в якому разі не зупиняли роботу метро і наземного громадського транспорту", - запевнив він.

При цьому Кличко висловив надію, що кияни будуть відповідально користуватися громадським транспортом.

"Головне, що повинні розуміти кияни - транспорт буде працювати для тих, хто їде на роботу і у справді невідкладних справах. А всі решта повинні бути свідомими і не наражатися на небезпеку", - резюмував мер Києва.

Раніше "Апостроф" писав, що буде означати локдаун для України і коли його можуть ввести.