RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Голова МЦПД прокоментував обшуки в офісі організації: опубліковано відео

Голова правління громадської організації "Міжнародний центр перспективних досліджень" Василь Філіпчук прокоментував обшуки в офісі організації, проведені співробітниками прокуратури.

"Те, що сьогодні відбулося, це, безперечно, шокуюча історія свідчення відсутності будь-яких принципів права, захисту прав людини в нашій країні. Я повернувся щойно зі Сполучених Штатів. Я думаю, що саме те, що я був у США і мав можливість спілкуватись і Білому домі, і з представниками Ради нацбезпеки, і в Конгресі… так дістало нашу владу, що вирішили влаштувати оці маскі-шоу. Як тільки я з аеропорту заїхав у офіс, то зайшла група людей, які представилися як представники клінінгової компанії і зразу ж у нас всіх позабирали телефони і повідомили про те, що відбувається обшук. Нам показали документи щодо причин обшуку. В документах було вказано, що обшуки є результатом здійснення мною і центром аналітичної роботи щодо мирного урегулювання конфлікту на сході України, що на думку судді і прокуратури підбурює суспільство. А по-друге було напряму пов'язано нашу роботу з народним депутатом Артеменком", - сказав Філіпчук.

Предствники прокуратури заявили, що для них головне забезпечити виїмку комп'ютерів, документів, флешок, всіх електронних носіїв.

Філіпчук також заявив, що представники прокуратури порушили декілька статей, зокрема рішення суду.

"Ми будемо подавати в суд і робити все, щоб покарати цей бєспрєдєл", - сказав він.

Раніше "Апостроф" опублікував фото обшуків у МЦПД.