RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Країна перевіряючих: у мережі висміяли стеження співробітників "Першого каналу" за населенням Росії

У соціальних мережах бурхливо відреагували на інформацію про те, що регіональних кореспондентів російського "Першого каналу" зобов'язали щотижня звітувати перед Кремлем про теми, які найбільше хвилюють населення.

Як розповіли телеканалу "Дождь" колишній і нинішній співробітники "Першого", кореспондентам дали завдання раз в тиждень складати список з трьох-п'яти народних тем, але не тих новин, які висвітлюються на телебаченні.

У звітах в Кремль без цензури пишуть про мітинги, перестановки у владі, гучні вбивства, настрої населення і чутки. "Якщо всім в місті на цьому тижні здається, що Путін дурень, а влада озвіріли, то так і пишеш", - кажуть джерела "Дождч".

Колишній співробітник Першого каналу зізнався: це чи не одна з найважливіших функцій кореспондентської мережі: "Ми їхні очі: вони через нас повинні бачити, що реально думають люди. Не те, що ми в сюжетах показуємо, а насправді. Великий брат стежить за тобою. Очима "Першого каналу".

Нагадаємо, раніше користувачів соцмереж обурила участь співробітників українського телеканалу NewsOne в передачі "Итоги" одного з головних російських пропагандистів Дмитра Кисельова.