RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з нападом співробітників УДО на журналістів: Ткач розповів про неприємний інцидент з Гелетеєм

Журналіст Михайло Ткач, на якого напали співробітники Управління державної охорони (УДО) біля ресторану під Києвом, заявив, що йому так і не вдалося повноцінно поспілкуватися з головою служби Валерієм Гелетеєм.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Коли у суботу я розмовляв телефоном з начальником УДО Валерієм Гелетеєм, він вибачився і запросив на зустріч. Сьогодні коли на вході в УДО до нас вийшов прес-секретар служби, я поцікавився чи може зайти мій колега Максим Савчук, бо у нього э питання до начальника, які стосуються його матеріалу. Прес-секретар служби Oleh Ostapets повідомив, що у Гелетея маленький кабінет і ми усі можемо не поміститися", - повідомив Ткач.

За його словами, вже біля кабінету начальника УДО виявилося, що зустріч не буде особистою і на неї запрошені інші журналісти.

"Коли ми усі зайшли до кабінету журналісти представились: УНН, Главком, телеканал Прямий. Я подумав, чому не має також Української правди, Цензора, Ліги, Громадського і т.д, але зайняв місце за столом по при те що питання які ми хотіли поставити Гелетею - це питання по наших матеріалах і вони мають ексклюзивний характер. Також зустріч фіксувалась з боку УДО маленькою камерою", - зазначив журналіст.

При цьому Ткач зазначив, що Гелетей не запитав у нього про подію, а відразу ж почав зачитувати результати службового розслідування про те, що співробітники УДО діяли правильно, а журналісти порушили закон.

"Коли я намагався донести нашу позицію, Валерій Вікторович починав перебивати, тому повністю ситуацію я так і не розповів. Хоча керівник служби кілька разів повторив, що не підписує результати службової перевірки, бо хоче почути нас. Але по факту чомусь вирішив спиратись тільки на свідчення своїх підлеглих і розслідування служби яку очолює", - повідомив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", в УДО дивно пояснили напад на журналістів біля ресторану з Порошенком.