RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Одіозний діяч видав на українському ТБ фейк про підступність США: відео та реакція мережі

Скандально відомий політексперт Дмитро Співак в ефірі українського телебачення процитував фейкову цитату про "зраду" в Україні і "підступність" США.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу "NewsOne".

Говорячи про церковний конфлікт в Україні, Співак привів нібито цитату з книги відомого американського політолога і державного діяча Збігнєва Бжезинського "Велика шахівниця". Назву книги він, втім, навів некоректно - "Зовнішня шахівниця".

"Після перемоги над комунізмом нам потрібен розкол православ'я і розпад Росії, і допоможе нам в цьому Україна, де зрада є нормою суспільної моралі", - зачитав Співак.

Блогер Ян Валетов зловив політексперта на фейку.

"У книзі Бжезинського, назву якої він (Співак, - прим. ред.) навіть не знає, нічого подібного не написано. У ній немає такої цитати. Більш того, Бжезинський взагалі не висловлювався на цю тему, і тим більше, в такій формі. Цю брехню придумав відомий захисник православ'я, до болі православний, режисер Микита Михалков ще в 2006 році", - зазначив Валетов.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше російський телеканал "Росія 24" показав інтерв'ю з "українським підполковником" Георгієм Абділлаевим про його підготовці диверсій в Криму в 2016 році.