RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

РНБО ухвалила рішення щодо телеканалу 112 і NewsOne: опубліковано документ

Рада національної безпеки і оборони заявила, що нема підстав для введення санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Про це йдеться у відповіді РНБО, передають "Українські Новини".

Поза тим, постанова Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року з ініціативою ввести санкції проти телеканалів була розглянута на РНБО 19 березня поточного року.

У зв'язку з тим, що українське законодавство дозволяє вводити санкції проти юросіб-резидентів виключно у разі їх причетності до терористичної діяльності, то РНБО доручила Службі безпеки України провести відповідну перевірку зазначених у постанові компаній (ТОВ "Новини 24 години", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ" та ТОВ "Аріадна ТВ").

"Службою безпеки України фактів, що підтверджують участь зазначених юридичних осіб до терористичної діяльності, не надано", - сказано у відповіді РНБО.

Таким чином, не виявлено підстав для запровадження санкцій.

Як повідомляв "Апостроф", Національна рада з питань телебачення і радіомовлення мала звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne за мову країни-агресора (Росія) в ефірі.