RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

"Допоміг" Навальний: чому влада зважилася закрити телеканали Медведчука

Українська влада скористалася "зайнятістю" президента РФ Володимира Путіна справою опозиціонера Олексія Навального, щоб ввести санкції проти нардепа Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

Про це йдеться на "Апострофы" в колонці військоівого оглядача Дениса Поповича.

Відомо, що частина документів, які були подані в РНБО, і на підставі яких були введені санкції щодо нардепа Тараса Козака - найближчого соратника Віктора Медведчука, "є секретними". Однак цілком очевидно, що секретар РНБО мав на увазі Росію.

Зараз циркулюють тези про те, що момент для удару по Медведчуку був обраний дуже вдало - нібито Володимир Путін не зможе допомогти своєму куму на тлі скандального "кейса" російського опозиціонера Олексія Навального та пов'язаних з ним громадянськими заворушеннями в Росії.

"Навальний - це дуже важливий фактор! Припустимо, що "санкційні" відомості, які компрометують Тараса Козака, а значить і Віктора Медведчука, були передані в Україну з Росії. Тоді джерелом цих даних була дуже серйозна структура. Не виключено, що це була та ж сама структура, яка забезпечила Навального інформацією для його гучного фільму-розслідування про розкішну дачу Володимира Путіна в Геленджику. Не варто думати, що Олексій Навальний при всіх його безперечних талантах міг самостійно добути настільки детальну інформацію про таємний об'єкт з безпольотною зоною, яка охороняється. Цілком очевидно, що зняти свій фільм Навальному допомогли впливові люди, яким дуже цікаво, щоб пан Путін найближчим часом перестав бути президентом РФ, та які мають доступ до інформації такого роду", - йдеться в статті.

Читайте повністю на "Апострофі" - Прибрати Путіна: що стоїть за блокуванням телеканалів Медведчука.