RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Великобританія розробить свою лазерну зброю

Міністерство оборони Великобританії уклало контракт на створення прототипу лазерної зброї, повідомляє ВВС.

Контракт на суму 30 млн фунтів (37 млн доларів) укладений одразу із декількома європейськими оборонними компаніями, які будуть працювати над замовленням спільно. Як пояснює Пітер Купер із британської Оборонної науково-технічної лабораторії (DTSL), у проекті "використовуються іноваційні дослідження з метою зрозуміти потенціал технології потужних лазерів". За його словами, ця технологія може виявитися більш ефективною для відповіді на нові загрози, з якими можуть зіткнутися збройні сили Великобританії.

У той же час, представник міністерства оборони повідомив ВВС, що прототип розробляється не з метою дати відсіч якійсь конкретній загрозі, а щоб оцінити, чи може такий тип зброї підвищити ефективність збройних сил.

Демонстрація системи планується на 2019 рік. У разі, якщо випробування будуть успішними, перші лазерні гармати зможуть надійти у британську армію у середині 2020-х років.

Нагадаємо, армія США вже декілька років займається експериментами з лазерною зброєю. Бойова лазерна установка під назвою Laws вже надійшла на озброєння воєнно-морського флоту США, і у 2014 році була встановлена на кораблі USS Ponce.