RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вчені США розробили робота-кажана

Інженери з Іллінойського університету спільно з вченими Каліфорнійського технологічного інституту створили робота, схожого на кажана - повідомляє Science Daily.

Робот Bat Bot імітує основні механізми польоту живих кажанів. Він важить всього 93 грами, але розмах його крил досягає 47 сантиметрів.

Механізм для польоту у кажанів є одним з найбільш складних серед тварин, так як їх крила можуть змінювати форму. Їх крила складаються з понад 40 типів з'єднань і служать для зчеплення кісток і м'язів.

Крило кажана було спрощено вченими до 9 "суглобів" та виготовлено з еластичної мембрани на основі силікону. Крила робота управляються бортовим комп'ютером і можуть рухатися незалежно, а автономність польоту забезпечується вбудованими датчиками.

"Наша робота демонструє одну з найбільш передових конструкцій на сьогодні. Це самодостатній робот, схожий на кажана, який здатний виконувати автономний політ. Робот важить всього 93 грами, з динамічними зчленуваннями крила, як у живих кажанів ", - зазначив Аліреза Рамезані з Університету штату Іллінойс.

Роботу вдалося виконати віражі і різке пікірування під час випробувань, що нагадувало собою дії кажана під час полювання. Bat Bot більш стійкий до впливу сильних вітрів, ніж інші дрони.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні назвали терміни випуску ракетного дрона.