RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

NASA виявило велику чорну діру, яку викинуло з центру галактики

Астрономи за допомогою космічного телескопа Hubble виявили надмасивну чорну діру, маса якої становить близько одного мільярда мас Сонця, яка залишила центр своєї галактики. Про це повідомляє Independent.

Чорна діра розташована у галактиці 3С 186 і переміщається у просторі зі швидкістю майже 8 мільйонів кілометрів на годину.

На думку вчених, чорну діру витіснив з центру галактики 3С 186 потік гравітаційних хвиль, який утворився через злиття обертових навколо одна одної чорних дір меншого розміру. На останній стадії об'єднання двох різних за розмірами чорних дір можливий ефект появи потужної асиметричною гравітаційної хвилі, в результаті якого центральну чорну діру, яка представляє собою до цього моменту результат злиття двох чорних дір вихідних галактик, може виштовхнути з батьківської галактики з великою швидкістю.

Чорна діра вже відійшла від центру своєї галактики приблизно на 35 тисяч світлових років, що перевищує дистанцію між Сонцем і центром Чумацького Шляху.

Руху незвичайного об'єкта з такою швидкістю сприяють втрати величезної кількості енергії у вигляді розбіжних гравітаційних хвиль.

Нагадаємо, раніше вчені знайшли "приховану" чорну діру у нашій галактиці.