RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ілон Маск назвав ім'я першого туриста, який полетить на Місяць: опубліковані фото "щасливчика"

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск назвав ім'я першого космічного туриста. Подорож навколо Місяця здійснить японський мільярдер Юсаку Маезава.

Про це Маск оголосив на спеціальній прес-конференції, як повідомляє Reuters.

42-річний Маезава є засновником і керівником компаній Start Today, Zozotown і Zozo, які пов'язані з онлайн-торгівлею модним одягом. За оцінками Forbes, стан Маезава оцінюють у 3,6 мільярда доларів, він займає 14 місце серед найбагатших людей Японії.

Вартість польоту поки не розголошують. Але відомо, що космічний турист полетить на борту ракети-носія BFR (Big Falcon Rocket). Однак судно ще не побудовано. За словами Маска, BFR буде готовий до непілітованному польоту на Марс у 2022 році, а з екіпажем - в 2024 році.

Пізніше Маск повідомив в своєму Twitter, що політ на Місяць буде транслюватися онлайн у високій якості з використанням технології VR.

"Тож (у глядачів, - Апостроф) буде відчуття, що ви перебуваєте в режимі реального часу мінус кілька секунд з урахуванням швидкості світла", - написав Маск.

Як повідомляв "Апостроф", Маск заявив про створення "кіборг-дракона". Передбачається, що вантажна ракета може бути перероблена на капсульну, в якій будуть літати космонавти.