RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Вчені створили унікальний засіб, що омолоджує мозок

Вчені канадського Центру наркології і психічного здоров'я при Університеті Торонто створили експериментальний препарат, який підтримує старіючі клітини мозку, покращує пам'ять та роботу мозку.

Про це пише The Guardian.

Зазначається, що дослідження дає надію на лікування втрати пам'яті і розумових порушень, які часто зустрічаються в літньому віці.

Передбачається, що такий ефект буде мати всього одна таблетка в день для людей старше 55 років.

Випробування в лабораторії показали, що у старих мишей набагато краще працювала пам'ять вже через півгодини після прийому препарату. Вчені встановили, що після двох місяців лікування клітини мозку, які скоротилися у старих тварин, відновили до рівня "молодого" мозку.

Етьєн Сібіл, одна з дослідників Центру, пояснила, що лікування може бути направлено не тільки на "нормальне" зниження когнітивних функцій, але і на втрату пам'яті і розумові порушення, які зазвичай вражають людей з депресією, шизофренією і хворобою Альцгеймера.

Препарат - похідна бензодіазепіну. Він може потрапити на ринок, коли клінічні випробування, які повинні початися протягом двох років, покажуть, що препарат безпечний і ефективний для людей.

За словами Сібіл, користь від цього препарату може в перспективі отримати кожна людина похилого віку. Разом з цим зазначається, що препарат може запобігати "старінню" мозку, проте не може врятувати від деменції, яка вже вразила людину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені розповіли про цікаву знахідку в організмі людини.