RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Абсолютно приголомшливо: в мережі опублікували рентгенівські знімки тварин

Команда ветеринарів Лондонського зоопарку опублікувала добірку рентгенівських знімків тварин, зроблених під час обстеження 18 тисяч мешканців зоопарку.

Про це повідомляє BBC.

На знімках добре видно скелети тварин - жаб, змій, черепах і ящірок. Рентген залишається одним з найбільш ефективних методів діагностики, кажуть ветеринари.

За словами ветеринара Хізер Макінтош, по рентгенівському знімку можна дуже багато чого сказати про здоров'я тварини - від того, наскільки міцна у них кісткова система до того, чи є у них захворювання серця.

"Ці знімки необхідні в нашій роботі. І хоча ми бачимо ці унікальні знімки досить часто, ми все одно вважаємо, що вони абсолютно приголомшливі", - заявила вона.

Публікація рентгенівських знімків тварин була приурочена до освітнього проекту Vets in Action Зоологічного товариства Лондона. В рамках заходу проводяться майстер-класи для школярів, де вони можуть спробувати себе в ролі ветеринарів.

Рентгенівський знімок арізонського ядозуба

Ящірка з сімейства геконів - гекон токі

Рентгенівський знімок щетинистого броненосця

Великоголова черепаха - невелика прісноводна черепаха дуже своєрідної будови. Її непропорційно велика голова через свою величину не втягується в панцир

Маїсовий полоз. Довжина його тіла може досягати 1,8 метра

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали найсмішніші фото тварин 2018 року.