RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США почали підготовку до зіткнення Землі з астероїдом

Американське космічне агентство NASA проведе конференцію, де будуть представлено кілька сценаріїв, які допоможуть уникнути гіпотетичного зіткнення астероїда з Землею.

Про це повідомляє видання "Хайтек".

Захід починається 29 квітня і закінчиться 3 травня. Під час конференції кілька країн представлять свої плани щодо боротьби з глобальною загрозою.

Як зазначається, хоча удар метеорита по планеті малоймовірний, вчені з NASA вважають, що така ймовірність існує, і планують розробити план навчань, щоб краще підготуватися до потенційної події.

Організатори конференції вигадали астероїд, який вони назвали PDC - він, нібито, буде загрожувати Землі. Учасники будуть розробляти заходи проти нього.

За планом навчань, придуманий астероїд "виявили" 26 березня на близькій відстані від Землі. Астероїд було помітно лише кілька днів, тому астрономи не змогли точно визначити його орбіту. Єдине, що вони можуть визначити, це те, що PDC буде максимально близько до планети в 2027 році.

Така ситуація буде запропонована учасникам, коли вони прибудуть на конференцію, і саме від них залежить, як діяти далі. Мета події - дати можливість фахівцям з широкого кола галузей, таких як астрономія та запобігання лих, поспілкуватися один з одним і попрактикуватися в роботі в команді. Зокрема, це дає науковим установам, таким як NASA, розуміння того, які деталі важливі для груп по боротьбі зі стихійними лихами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 22 березня повз Землю пролетів астероїд шириною 39 метрів.