RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вчені змоделювали зіткнення Землі з астероїдом і назвали варіанти порятунку

У Вашингтоні (США) в ході конференції з планетарної оборони Planetary Defense Conference учасники представили методи боротьби з погрозами зіткнення астероїдів із Землею.

Про це повідомляє "Кореспондент".

Згідно представленій на конференції легенді, астероїд повинен був врізатися в Землю в 2027 році, а територія ризику охоплювала половину планети - від Гавайських островів до півдня Африки. Складався передбачуваний астероїд з каменю і розміром був близько 200 метрів.

"Командою порятунку" в ході конференції були представлені наступні варіанти порятунку Землі:

- атака астероїда за допомогою космічного апарату, щоб збити його з траєкторії. Для цієї місії був обраний апарат NASA під назвою DART.

- вибух астероїда за допомогою ядерної зброї.

- відведення астероїда з призначеної траєкторії за рахунок штучної гравітації ракети. При такому сценарії команді ракети доведеться супроводжувати астероїд протягом декількох років.

- Перефарбувати частина астероїда в білий колір. Таким чином, астероїд буде інакше поглинати світло і його траєкторія зміниться.

В даний момент NASA відомо про 75 космічних об'єктів, які можуть зіткнутися з Землею, більшість з них - невеликі за космічними мірками астероїди.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні космічний зонд Hayabusa 2 надіслав на Землю фото кратера на астероїді Рюгу, який утворився після скидання бомби з апарату на його поверхню.