RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Можуть бути сумні наслідки: Філарет терміново звернувся до глави ПЦУ

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет звернувся до настоятеля ПЦУ Єпіфанія з терміновою вимогою "нічого не робити всередині церкви" без його згоди.

Відповідне звернення Філарета опублікувало Радіо Свобода.

За його словами, сьогодні в Українській православній церкві відбувається "поділ, двовладдя, яке може привести до сумних наслідків".

"Для того, щоб виправити становище, а його можна виправити, треба виконувати ті домовленості, які були досягнуті перед собором в присутності президента [Петра] Порошенка і з архієреями. А це значить, що предстоятель несе відповідальність за зовнішнє представництво УПЦ, а патріарх відповідає за внутрішнє церковне життя в Україні, але у співпраці з предстоятелем. Предстоятель нічого не робить всередині церкви без згоди патріарха. Патріарх головує на засіданнях Священного Синоду і на зборах УПЦ заради збереження єдності, її зростання і затвердження", - йдеться в заяві Філарета.

Він додав, що Київський патріархат не потрібно відновлювати, оскільки він "був, є і буде".

Як повідомляв "Апостроф", раніше український журналіст і публіцист Віталій Портников пояснив, чим небезпечні випади Філарета проти ПЦУ.