RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вчені виявили незрозуміле явище на Урані

Вчені виявили поблизу Урана дивне світіння і теплову хвилю, яка підігріває кільця планети.

Про це повідомляє Astronews.

Так, були опубліковані фото, отримані за допомогою телескопа Atacama Large Millimeter / submillimeter Array, який може визначати температуру космічних об'єктів нашої Галактики. Згідно з його даними, температура кілець Урана склала мінус 195 градусів Цельсія, при цьому стандартна температура в космосі - мінус 273 градуса. Така температура здатна забезпечити закипання рідкого азоту на небесних тілах і спровокувати ще ряд незвичайних реакцій. Вчені поки що не виявили зв'язку температурного явища зі впливом кільця епсилон навколо планети.

"Ми вже знаємо, що кільце епсилон є вельми незвичайним, оскільки ми не бачимо в ньому більш дрібних частинок. Ми зробили ще один крок вперед на шляху до розуміння природи кілець Урана", - сказав головний автор дослідження і член магістратури Каліфорнійського університету в Берклі, США, Едвард Мольтер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в атмосфері Марса були виявлені нові докази можливого існування життя на планеті, йдеться про сліди метану, який зазвичай виділяють живі мікроорганізми.