RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилося відео невдалого запуску ракети Vega із супутником Falcon Eye 1

У четвер, 11 липня, відбувся запуск ракети-носія Vega з космодрому Куру у Французькій Гвіані, проте він закінчився невдачею.

Відео запуску опублікували на каналі SciNews.

Так, запуск стартував о 04:53 ранку за київським часом. Ракета повинна була доставити військовий супутник Falcon Eye 1 Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ).

"Приблизно через дві хвилини після старту сталася серйозна проблема, яка привела до втрати місії. Від імені Arianespace я хочу висловити мої найглибші вибачення нашим клієнтам за втрату їх вантажу", - сказала віце-президент компанії Arianespace (французька комерційна компанія, заснована в 1980 році , яка здійснює космічні перевезення).

В результаті проблеми, що виникла, фрагменти ракети з корисним вантажем, розвідувальним супутником ОАЕ, впали в океан.

Про причини аварії в компанії поки не повідомляли. За словами Фабрегетта, неполадки могла викликати "серйозна аномалія". Фахівці Arianespace з'ясовують причини невдачі.

Відзначають, що проблеми із запуском Vega виникали вже кілька разів. Спочатку цей запуск був запланований на ніч з 5 на 6 липня, потім перенесений на неділю, 7 липня. Однак, тоді спостерігалися сильні висотні вітри над майданчиком Гвіанського космічного центру. Тому дату запуску знову пересунули - вже на 11 липня. Причому це перший невдалий запуск ракети даного класу за 7 з половиною років.

Як повідомляв "Апостроф", житель Нідерландів зняв на відео переміщення в космосі 60 супутників американської компанії SpaceX Ілона Маска.