RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

NASA опублікувало заворожуючі панорамні фото висадки людини

У суботу, 20 липня, світ відзначив важливу віху в історії, 50-річчя висадки людини на Місяць: на честь ювілею американське космічне агентство NASA опублікувало архів фотографій, зроблених астронавтами на супутнику Землі.

Фото розміщені на офіційному сайті NASA.

16 липня 1969, з пускового майданчика Космічного центру Кеннеді у Флориді стартував американський космічний корабель "Аполлон-11", який через кілька днів польоту здійснив посадку в районі Моря Спокою. 20 липня (21 липня за київським часом) Ніл Армстронг і Базз Олдрін по черзі ступили на поверхню Місяця, ставши першими людьми, які побували на супутнику Землі.

З 1969 по 1972 рік астронавти висаджувалися на Місяць ще п'ять разів, в цілому на супутнику побували 12 осіб. За весь час дії програми "Аполлон" на Землю для досліджень було привезено більше 390 кілограмів місячного грунту.

Фахівці космічного агентства використовували знімки, зроблені астронавтами протягом всіх місій "Аполлон" з 1969 по 1972 рік, і зібрали їх разом, щоб отримати барвисті панорамні фото високої якості.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", американське аерокосмічне агентство NASA показало фото Землі, зроблене астронавтами Міжнародної космічної станції.