RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

З'явилися вражаючі фото і відео запуску Falcon 9 з ізраїльським супутником

У вівторок, 6 серпня, ракета носій Falcon 9 вивела на орбіту телекомунікаційний супутник AMOS 17 ізраїльського оператора Spacecom.

Про це повідомляє компанія-розробник ракети SpaceX.

За інформацією компанії, запуск було здійснено з 40-го пускового майданчика на авіабазі США на мисі Канаверал (штат Флорида) о 19:23 за східним поясним часом або о 23:23 за UTC.

Ракета-носій Falcon 9 доставила на геоперехідну орбіту апарат AMOS 17 зі стартовою масою 6,5 тонн, який призначений для розширення послуг з доступу до інтернету районів Африки на південь від Сахари.

Для запуску була використана багаторазова перший ступінь Falcon 9, яка раніше вже двічі виводила на орбіту космічні апарати.

"Це був третій і останній політ для цього першого етапу Falcon 9, який раніше підтримав місію Telstar-19 VANTAGE в липні 2018 року і місію Es'hail-2 в листопаді 2018 року", - йдеться в повідомленні SpaceX.

Супутник AMOS-17 був розроблений компанією Spacecom з використанням передових технологій Boeing для забезпечення більш широкого зв'язку з Африкою. Він розгорнутий на орбітальну позицію 17E, прямо над центральною Африкою, щоб оптимізувати обслуговування в регіоні.

AMOS-17 буде працювати в діапазонах C, Ku і Ka з цифровим каналізатором для забезпечення фіксованого покриття C-діапазону з високою пропускною здатністю (HTS) для Африки. Супутник планується експлуатувати не менше 20 років.

Раніше запуск неодноразово переносився у зв'язку з перевіркою надійності роботи двигунів ракети-носія Falcon 9.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 11 липня відбувся запуск ракети-носія Vega з космодрому Куру у Французькій Гвіані , проте він закінчився невдачею.