RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Британський хірург зробив гучну заяву про експерименти з серцем

Британський хірург Терренс Інгліш заявив, що свиняче серце можуть пересадити людині протягом трьох років.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Медик першим в Великобританії зумів успішно пересадити серце. За його словами, до кінця 2019 року один з пацієнтів його учня пройде через операцію з пересадки свинячої нирки. Якщо все пройде добре, то це дасть можливість і на експеримент з серцем.

"Якщо результат ксенотрансплантації (пересадка органів і тканин від одного біологічного виду іншому - ред.) буде задовільним при пересадці свинячих нирок людині, то цілком ймовірно, що протягом декількох років справа дійде і до сердець. Якщо це спрацює з ниркою, то може спрацювати з серцем", - вважає Інгліш.

У Великобританії донорські серця чекають 280 пацієнтів, однак попит значно перевищує пропозицію. Тому лікарі шукають способи використовувати органи тварин або вирощені в лабораторії. Органи свиней мають схожі з людськими розміри і будову, тому цілком можуть підійти.

Професор Крістофер МакГрегор, колишній асистент Інгліша, зміг виявити гени, видалення яких у свиней дозволить використовувати їх органи в тілі людини. Він вважає, що цей метод може спрацювати при пересадці нирки.

"Люди, які захищають права тварин, скажуть, що це абсолютно неправильно. Але якщо ти можеш врятувати життя, хіба це не кращий варіант?", - зазначив Інгліш.

Як повідомляв "Апостроф", американо-іспанська команда вчених провела шокуючий експеримент, створивши ембріон-химеру з клітин мавпи і людини.