RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Опубліковано вражаюче відео старту ракети Ілона Маска місії Starlink

У понеділок, 11 листопада, компанія Ілона Маска SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon 9 вивела на орбіту 60 супутників зв'язку для місії Starlink.

Відео старту ракети із супутниками опубліковано на каналі space googlevesaire на Youtube.

Це вже другий запуск на орбіту спеціальних супутників, які складуть угруповання для створення дешевого і високопродуктивного інтернет-каналасвязі.

У попередньому запуски SpaceX відправили на орбіті супутники нижчої версії 0.9. З тих пір компанія встигла попрацювати над апаратами і створили супутники нового покоління, оснащені антенами двох діапазонів. Загальна маса корисного навантаження на цьому запуску становить 15600 кг - це рекорд для Falcon 9.


Супутники будуть виведені на орбіту висотою 280 км, після чого працездатність кожного з апаратів перевірять. Якщо у одного з них виявлять проблеми, його залишать на низькій орбіті висотою 280 км - з часом він зійде з орбіти. Як запевняють в SpaceX, всі компоненти супутника "на 100% знищувані", тобто після завершення свого терміну експлуатації на орбіті, супутник повністю згорить в земній атмосфері.

Решта супутники розведуть в заплановані позиції на висоті 550 км.

Як повідомляв Апостроф, на початку жовтня Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким освоювати космос отримають право підприємства та організації будь-якої форми власності, в тому числі і приватні компанії.