RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вчені виявили нову загрозу для клімату на Землі

Міжнародна група вчених виявила серйозну загрозу для клімату Землі.

Про це повідомляє Phys.org.

Виявилося, що в атмосфері Землі підвищується рівень потужного парникового газу - трифторметану, незважаючи на те, що в 2017 році його виробництво нібито майже повністю було усунуто.

Цей газ майже не має промислового застосування, але він утворюється в результаті виробництва іншої хімічної речовини, широко використовуваної в системах охолодження в країнах, що розвиваються.

У 2015 році Індія і Китай, на які припадає основний внесок газу, заявили про намір скоротити викиди, а в 2017 році уряди цих країн повідомили, що практично повністю усунули їх.

Вчені очікували, що в період з 2015 по 2017 рік концентрація газу в атмосфері Землі почне зменшуватися. Однак нове дослідження показало, що вміст газу насправді збільшився, досягнувши рекордних рівнів у 2018 році.

На думку дослідників, причиною підвищення можуть бути викиди в Китаї і Індії, які насправді не так успішно виконали програму з ліквідації трифторметану, як вони повідомляли.

Одна тонна викидів трифторметану еквівалентна викиду понад 12 тисяч тонн вуглекислого газу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що завідуюча відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух дала тривожний прогноз для України через зміну клімату.