RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Небо осяяв синьо-зелений спалах: з'явилося фото падіння в Англії космічного "прибульця"

Британський фотограф Кріс Смолл зафіксував метеор незвичайного кольору, що пролітав у небі на північному сході Корнуолла в Англії.

Знімок невеликого астероїда, який увійшов в атмосферу планети 21 січня 2020 року і згорів, трохи не долетівши до поверхні, опубліковано на офіційному сайті Європейського космічного агентства (ESA).

За словами фотографа, який давно знімає нічне небо, видовище, яке він спостерігав в нічному небі, було незвичайним. "На кілька секунд все узбережжя було освітлено майже так само яскраво, як днем. Там були гарні зелені і сині кольори", - повідомив він.

Астрономи пояснили, що барвистий ефект був викликаний властивостями земної атмосфери, через які, зокрема, виникають полярні сяйва. Проаналізували знімок Смолла, вони прийшли до висновку, що в первісному стані космічний "прибулець" міг мати розміри від декількох десятків сантиметрів до одного метра.

Цей метеор спостерігали ще як мінімум чотири особи, які повідомили про це явище фахівцям.

За даними ESA, щодня на Землю падає близько 54 тонн позаземного матеріалу, включаючи міжпланетний пил, метеорити і астероїди.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на території Лаосу фахівці знайшли сліди гігантського 20-кілометрового кратера, який виник близько 780 тисяч років тому в результаті падіння великого астероїда.