RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Українські вчені відкрили невідомих науці тварин: опубліковано відео

У Харківському національному університеті імені Каразіна заявили про відкриття раніше невідомих науці видів живих істот, серед яких - п'явка з Антарктиди і ракоподібні, що живуть на Харківщині.

Відео з презентації, яку провели харківські вчені, опубліковано на каналі "ObjectivTv" на відеохостингу YouTube.

Серед нових видів тварин, яких представили на презентації, була п'явка, яку раніше знаходили українські промислові риболовецькі експедиції біля узбережжя Антарктиди на виловленої риби. Харківські вчені поки не дали власної назви цієї тварини, але обіцяють, що воно буде патріотичним.


Крім того, в крижаних водах біля узбережжя Антарктиди була знайдена невідома паразитична ракоподібні, яке належить до так званим копеподи. Своєю формою тварина нагадує серце і має всі ознаки ракоподібних тварин.

Невідомі науці раки були зафіксовані також в Харківській області. Співробітник кафедри зоології та екології тварин ХНУ ім. В.Н. Каразіна Сергій Сидоровський під час експедиції виявив тварину, історія якої налічує кілька тисяч років.

"Вид можна зустріти з березня по кінець квітня в тимчасових водоймах, де є якась вища рослинність, якою він і харчується", - зауважив він.

Вченим знадобилося кілька років, щоб довести, що згадані види тварин раніше були невідомі науці.

Як повідомляв "Апостроф", міжнародна команда вірусологів виявила в Бразилії новий вірус, у якого більше 90% генів досі були невідомі науці.