RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вчені відкрили гігантського "женця смерті", який жив мільйони років тому: фото

Вчені Університету Калгарі в Канаді заявили про відкриття нового виду динозаврів, який жив на території сучасної Канади близько 80 млн років тому.

Про це повідомляє AFP.

Такі динозаври могли сягати близько 8 метрів в довжину, у них був подовжений і округлений рот - як у більш примітивних тиранозаврів, що жили на півдні сучасної території США.

Новий вид назвали Thanatotheristes degrootorum - в перекладі з грецького це означає "жнець смерті".

"Ми вибрали ім'я, яке уособлює те, ким цей динозавр був на території сучасної Канади як єдиний відомий на сьогодні хижак свого часу", - пояснив назву Дарла Зеленицький, доцент Університету Калгарі.

Тираннозаври, яких в англійській мові називають скорочено T-Rex, жили на Землі десь 66 млн років тому. Новий вид (який скорочено називають "Thanatos") датується принаймні 79 млн років тому.

Відкриття зробив аспірант Університету Калгарі Джаред Воріс. Це перші останки динозавра, знайдені в Канаді за останні 50 років.

Як повідомляв "Апостроф", німецькі палеонтологи за допомогою потужних джерел нейтронів провели томографію скам'янілих яєць з кладки динозавра-овірапторіда і зробили неймовірне відкриття.