RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Астрономи NASA виявили "двійника" Землі: фото планети

Астрономи NASA виявили екзопланету, яка дуже схожа на Землю.

Відповідні результати дослідження опубліковано у виданні The Astrophysical Journal Letters.

Потенційно населена екзопланета знаходиться від нас на відстані в 300 світлових років. Планету назвали Kepler-1649c. Вона всього на 6 відсотків більше за Землю. Екзопланета, що виявлено, отримує від своєї зірки близько 75 відсотків тієї кількості світла, яке Земля отримує від Сонця. Це говорить про те, що температура поверхні екзопланети, ймовірно, схожа з температурою Землі.

Згідно з новим дослідженням, з 2681 екзопланети, виявленої космічним телескопом "Кеплер" з 2009-го по 2018-й роки, Kepler-1649c найбільше схожа на нашу планету. Астрономи припускають, що на Kepler-1649c може підтримуватися життя.

При цьому, Kepler-1649c набагато ближче до своєї зірки, ніж Земля до Сонця. Екзопланета огинає свою зірку по орбіті кожні 19,5 земних днів.

Нагадаємо, екзопланети - це планети, які знайдено за межами Сонячної системи. Екзопланета обертається навколо червоного карлика - зірки, яка набагато менше і холодніше за наше Сонце. В останні роки виявлено безліч екзопланет, що обертаються навколо таких зірок, які поширено в нашій Галактиці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили сліди величезної галактики віком в 12,5 мільярда років.

Також в Сонячній системі знайшли найменшого "карлика".