RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Хто живе на дні океану і де лежить "Титанік": інтерактивна графіка

Програміст Ніл Агарвал на своєму сайті створює різні пізнавальні інтерактивні проекти, один з яких, The Deep Sea, розповідає про мешканців дна океану.

Про це повідомляє "Апостроф".

Автор називає свій проект "інтерактивної візуалізацією океану". Екран можна прокручувати вниз, від поверхні океану, до самого його дна. Мірою "занурення" з'являються різні мешканці підводного світу, що зустрічаються як раз на цій глибині - індикатор глибини постійно відображає точне значення.

Так, на глибині всього в 74 метра живе безліч риб і інших організмів, наприклад, камбала і білі кити.

На глибині в 134 метра мешкають косатки і морські леви.

На 234 метрах починає так звана "сутінкова зона". На цю глибину може пірнати морський птах, товстоклюва кайра. Тут же живуть чудернацькі сітчасті котячі акули.

Крім мешканців океану, на сайті можна дізнатися різні цікаві факти, наприклад те, що рекорд глибоководного занурення дайвера - 332 метра.

Нижче 1000 метрів починається "полуночная зона". Сонячне світло сюди вже не проникає. Однак місцеві мешканці, наприклад, знаменита риба-вудильник, пристосувалися до життя тут.

А на глибині в 3800 метрів лежать залишки "Титаніка".

Деякі істоти можуть жити навіть на глибині нижче 8000 метрів.

Повну версію візуалізації можна подивитися на сайті Ніла Агарвала.

Як раніше повідомляв "Апостроф", біля західного узбережжя Коста-Ріки в Тихому океані археолог і дайвер Maк MакАйвер виявив цікаві відкладення на дні океану, які нагадують штучні споруди.