RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Позбавляють дітей майбутнього: соцмережі вибухнули через дистанційне навчання в школах з вересня

В.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій анонсувала, що з вересня в школах будуть ширше використовувати технології дистанційного навчання, також в індивідуальному порядку будуть засвоювати матеріал, який вивчали під час карантину.

Про це вона повідомила в програмі "Сніданок з 1+1".

"Технології дистанційного навчання використовуватимуть в школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах", - сказала Мандзій.

До кінця червня в установи загальної та середньої освіти будуть направлені рекомендації для того, щоб вчителі могли планувати структуру наступного року.

"Буде так зване "коригуюче навчання". Вчителі зможуть з'ясувати освоєння того матеріалу учнями, який припав на карантин. І тут буде індивідуальний підхід виключно для кожного класу і кожного вчителя", - пояснила Мандзій.

Однак в мережах без оптимізму сприйняли плани по введенню дистанційного навчання в українських школах з вересня.

Своє негативне ставлення до цього в Facebook висловила ведуча Катруся Кравченко.

"Це означає що народжувати дитину тепер стрьомно! Замість року ти з нею повинна просидіти більше 10 років! Вдома! Ну і що таке діти "вдома"? Це просто вбивство для здоров'я, шлях до ожиріння, зниження імунітету і переходу цілих поколінь у віртуальний світ! Колись зі шкіл зроблять музеї і ніхто не повірить що для навчання були спеціальні заклади! ", - обурилася вона.

Як повідомляв "Апостроф", школи в Україні відкриються не раніше 1 вересня. Оскільки за прогнозами вірус не припинить свою циркуляцію, то будуть вжиті заходи безпеки. Зокрема, пропонується розділяти викладачів і учнів на різні входи, а також змінити час початку занять.