RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вчені розкрили пікантні подробиці про літаючого динозавра: фото

Палеонтологи Портсмутского університету визначили, для чого був потрібен птерозаврам, які мешкали на Землі в крейдовому періоді, великий, барвистий гребінь на голові.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Cretaceous Research.

В останках виявленого на острові Уайт (Велика Британія) літаючого динозавра сімейства тапеярідов (Tapejarid) з надсемейства Azhdarchoidea вчені виявили яскраву відмінну ознаку. На думку дослідників, великий, барвистий гребінь птерозаври цього виду використовували для демонстрації сексуальної привабливості.

Знайдені раніше викопні останки свідчать, що гребінь у цього виду літаючих ящерів часом був навіть удвічі більший, ніж череп.

Раніше вважалося, що тапеяріди водилися в основному на землях сучасних Китаю, Бразилії, Аргентини, Марокко. Фрагмент черепа, який знайшли випадково під час прогулянки на узбережжі, свідчить про те, що цей вид був поширений на більшій території.

Викопні рештки тапеяріда з острова Уайт вчені передали в дар Музею динозаврів в Сандауні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", дослідники з National Geographic виявили цікаві особливості будови спинозавра, який мешкав на землі 95 мільйонів років тому, і краще зрозуміли його спосіб життя.