RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Колишній соратник Януковича може очолити міністерство: фото і біографія

Колишній член "Партії регіонів" і в минулому наймолодший ректор України Сергій Шкарлет може очолити міністерство освіти і науки України.

Як повідомляє "Апостроф", про це, посилаючись на власні джерела, пише "Українська правда".

Кандидатури на посаду глави МОН на засіданні 3 червня має розглянути комітет Верховної Ради з питань освіти науки і інновацій. Кандидатуру Шкарлета рекомендували ректори університетів під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Сергій Шкарлет відомий тим, що балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Крім того, він зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах підтримував Віктора Януковича.

"Політичні орієнтири я обрав ще в 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося випробувати на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів ", - говорив він.

У 2015 році Шкарлет балотувався до Чернігівської обласної ради 7-го скликання від Блоку Петра Порошенка (БПП). А в 2010 році він був наймолодшим ректором України, очолював Чернігівський державний технологічний університет.

Як повідомляв "Апостроф", 2 червня на засіданні фракції "Слуга народу" у Верховній Раді розглядали кандидатури трьох претендентів на посади в Кабміні.