RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Китаї знайшли сліди динозаврів, залишені майже 200 млн років тому: вражаючі фото

У Китаї група любителів-альпіністів в Національному лісопарку Гелешань, розташованому в 16 км від центру міста Чунцин, виявила дивні сліди, що схожі на сліди курей. Як виявилося, це сліди від лап динозаврів, що мешкали в цій місцевості 190 мільйонів років тому - сінозаврів.

Про це повідомляє Daily mail.

Вчені з Китайського університету геологічних наук в Пекіні віднесли знахідку до групи Kayentapus - щодо великих хижих динозаврів раннього Юрського періоду. Всього було виявлено 46 таких слідів, які залишили хижі динозаври в процесі бігу. Відбитки лап є одними з найбільш добре збережених у всій Азії.

Чунцинське бюро планування та природних ресурсів повідомило, що сліди "курячих лапок" могли залишити сінозаври (Sinosaurus). Вони були хижаками, які могли вирости до максимальної висоти 5,6 метра і важили близько 500 кг.

За словами дослідників, динозавр, який залишив свої сліди на ділянці Гелешан, був у висоту не менше 5,4 метра.

"Сліди динозаврів в Національному лісовому парку Гелешань мають велике значення, оскільки вони відносяться до початку Юрського періоду. Ми також можемо визначити, що вони належали великій м'ясоїдній тварині на самій верхівці харчового ланцюга", - розповів палеонтолог Ліда Сін з Китайського університету геологічних наук в Пекіні.

Вчені сподіваються, що Національний парк розгляне питання про огорожу території для запобігання руйнуванню знахідки альпіністів і кращого збереження слідів викопної тварини.

Нагадаємо, палеонтологи Портсмутского університету визначили, для чого був потрібен птерозаврам, які мешкали на Землі в крейдовому періоді, великий, барвистий гребінь на голові.