RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Через скасування пробного ЗНО назріває новий скандал: відкритий лист Кабміну

Український і регіональні центри оцінювання якості освіти надіслали відкритий лист прем’єр-міністрові України Денисові Шмигалю щодо обговорюваного в Міністерстві фінансів України механізму повернення коштів учасникам пробного ЗНО у 2020 році.

Про це йдеться в повідомленні на сайті УЦОЯО.

Освітяни в листі звернули увагу на те, що ухвалення будь-яких рішень з питань ЗНО має відбуватися за участі представників Українського центру оцінювання якості освіти, коли фахівці можуть роз’яснювати певні специфічні риси системи, щоб забезпечити об’єктивне інформування стейкхолдерів.

У листі УЦОЯО закликали врахувати у Порядку повернення коштів за участь у пробному ЗНО у 2020 році необхідність створення спрощеної системи виплати.

"Запропонований механізм повернення коштів є досить складним, а здійснення виплат відбуватиметься упродовж багатьох місяців. Відтермінування виплат призведе до хвилі суспільного збурення, заяв про невиконання урядом взятих зобов'язань", - йдеться у повідомленні.

В зв'язку з зазначеною ситуацією в УЦОЯО закликали передати реалізацію виплат уповноваженим фінансовим установам, які здатні опрацьовувати масові виплати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше освітній омбудсмен України Сергій Горбачов припустив, що в Україні можуть скасувати зовнішнє незалежне оцінювання.