RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Знайдено унікальні останки мамонта, але під землею залишилося ще щось

У Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ виявили кісткові останки мамонта зі збереженими м'якими тканинами.

Про це повідомляє ресурс "Вслух.ru".

Знахідка була зроблена жителями села Сеяха в озері Печевалавато за 25 кілометрів від села. Подальшими дослідженнями зайнялися вчені. Вони прийшли до висновку, що кістки належали, швидше за все, вже дорослій особині. Є припущення, що вчені мають справу з цілим скелетом мамонта.

Жителі при виявленні скелета підняли на поверхню частину черепа тварини, нижні щелепи, кілька ребер і фрагмент кінцівки зі збереженими сухожиллями. З метою збереження знахідки знайдені останки залишили у воді, щоб уникнути їх пересихання.

Експерти, які прибули на місце, витягли інші частини тварини: більше десятка ребрових кісток, фаланги, стегнову кістку та інші фрагменти.

"Зараз потрібно зібрати все, що було виявлено місцевими жителями. Потім треба обстежити ймовірне місце ще однієї знахідки, на великій глибині. Якщо не вдасться нічого розгледіти, ми хоча б поставимо крапку на карті, щоб потім туди повернутися", - заявив один з вчених.

На місці розкопок з грунту виступає частина масивної тазової кістки, витягти яку учасники експедиції не змогли. Крім того, великі кістки задніх кінцівок зберегли сухожилля. Вчені припускають, що на великій глибині в мулі залягає інша частина скелета, для вилучення якої потрібна спеціальна техніка і час.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ПАР, на північ від Кейптауна, було виявлено велику кількість скам'янілих останків древніх істот, включаючи гігантських росомах і видру розміром з вовка.